Cum să vă ștergeți contul Amazon

Ștergerea contului dvs. Amazon este singura modalitate de a șterge complet istoricul achizițiilor. Dacă doriți să vă ștergeți contul definitiv, iată cum să vă oferiți o listă curată.

Ce trebuie sa stii

Contul dvs. Amazon este distribuit pe site-urile Amazon, așa că, dacă îl ștergeți, veți pierde accesul la Amazon.com, precum și la magazinele internaționale precum Amazon.co.uk și site-urile deținute de Amazon, cum ar fi Audible.com. Nu veți putea să vă conectați la niciun site web pentru care utilizați contul dvs. Amazon. Contul dvs. Amazon Payments va fi, de asemenea, închis.

Veți pierde accesul la practic tot. Orice comandă deschisă va fi anulată, abonamentele precum Amazon Prime se vor încheia imediat și veți pierde soldul cardului cadou Amazon din contul dvs. Nu veți putea returna articolele cumpărate pentru rambursare sau înlocuire. Conținutul digital pe care l-ați achiziționat va dispărea și nu veți putea descărca din nou cărți electronice Kindle, videoclipuri Amazon, muzică, software și jocuri digitale și orice alt conținut digital pe care l-ați putea deține.

Amazon va șterge, de asemenea, istoricul achizițiilor contului dvs. și datele clienților, astfel încât orice recenzii, postări de discuții și fotografii pe care le-ați încărcat pe site-ul Amazon vor fi șterse.

LEGATE: Cum să arhivați și să vă gestionați mai bine comenzile Amazon

Închiderea contului și crearea unuia nou este singura modalitate de a șterge istoricul achizițiilor Amazon. Cu toate acestea, puteți „arhiva” unele dintre comenzile dvs. pentru a le face mai puțin vizibile în lista achizițiilor anterioare.

Acesta este un pas neobișnuit de făcut. Nu trebuie să vă închideți contul dacă doriți doar să anulați Amazon Prime, să vă schimbați adresa de e-mail sau să eliminați o metodă de plată. Puteți face acest lucru fără a închide un cont. Dar dacă vrei cu adevărat, iată ce va trebui să faci.

Cum să vă închideți contul Amazon începând cu 2020

Actualizare : Amazon și-a schimbat site-ul web de când am scris inițial acest articol. Vă recomandăm să contactați Amazon prin chat online sau să apelați Serviciul Clienți Amazon la 888-280-4331. Solicitați reprezentantului serviciului clienți să vă închidă contul.

Am auzit de la cititori care au folosit atât funcția de chat, cât și numărul de telefon pentru a-și închide conturile.

Vechiul mod de a vă închide contul

Va trebui să contactați asistența pentru clienți Amazon pentru a vă închide contul, dar Amazon oferă un proces simplificat pentru a face acest lucru. ( Actualizare : Amazon a eliminat această opțiune de pe site-ul său web.)

Accesați pagina Contactați-ne de pe site-ul Amazon pentru a începe. Conectați-vă cu contul Amazon pe care doriți să îl închideți.

Faceți clic pe „Prim sau altceva” în partea de sus a paginii de asistență pentru clienți.

În secțiunea „Spuneți-ne mai multe despre problema dvs.”, selectați „Setări cont” în prima casetă și „Închideți contul meu” în a doua casetă.

Va trebui să discutați cu personalul de asistență pentru clienți Amazon despre acest lucru. În secțiunea „Cum doriți să ne contactați?” secțiune, alegeți „E-mail”, „Telefon” sau „Chat”.

Vă recomandăm să selectați „E-mail”, care pare a fi cea mai rapidă metodă. Oricum, va trebui să primiți un e-mail ca parte a procesului de ștergere a contului. Personalul Amazon nu vă va șterge imediat contul dacă îl contactați prin telefon sau prin chat online.

Actualizare : Cititorii ne-au informat că, începând cu 16 noiembrie 2019, reprezentanții serviciului clienți Amazon pot șterge imediat un cont dacă îi contactați prin telefon.

Spuneți personalului de asistență pentru clienți Amazon că doriți să vă închideți contul și să oferiți un motiv.

Personalul de asistență pentru clienți Amazon vă va contacta prin e-mail cu mai multe avertismente cu privire la ceea ce veți pierde atunci când ștergeți un cont. De asemenea, vor încerca să-și dea seama ce problemă aveți și să ofere alte soluții posibile. Dar, dacă sunteți sigur că doriți să vă închideți contul, acestea vă vor ajuta să faceți acest lucru.

Urmați instrucțiunile prin care Amazon vă trimite un e-mail pentru a confirma că doriți efectiv să vă închideți contul. Apoi, Amazon vă va închide contul și veți fi liber să creați unul nou cu un istoric de achiziții proaspăt, dacă doriți.

Credit de imagine: Paul Swansen